TV

Samen in Beeld TV Slaat Haar Vleugels Uit of Hoe Het Zou Kunnen Uitpakken

Professor Vicki Mayers uit Louisiana nam contact met ons op naar aanleiding van onze uitzending over het Kloosterburen carnaval. We spraken veel over storytelling en hoe wij als Samen bij Beeld TV deze verhalen voor het voetlicht brengen. Vicki schreef op haar eigen platform ViaNolaVie een prachtige reportage over deze bijzondere gelegenheid.
Zo lezen en bekijken mensen in New Orleans nu ook onze programma’s!

Samen in Beeld TV is een mediaproject gemaakt voor en door senioren.

OOG TV en RTV Go zullen het uitzenden.

OOG TV is een televisienetwerk dat originele programma’s uitzendt (elke eerste en derde zondag van de maand om 11.00 uur en 16.30 uur, ZIGGO, kanaal 40)
RTV GO ( RTV GO! televisie-uitzendingen zijn te ontvangen op de digitale en analoge Ziggo kabelkanalen 40 en 40. Wij zijn ook te bereiken via onze website: https://www.rtvlogo.nl/live-tv/ en het interne omroepkanaal op onze kantoren.

De Mieden, een woonzorgcentrum in Uithuizermeeden, en Hunsingoheerd, een woonzorgcomplex in Uithuizen
Wat is het doel van dit project?

Ouderen, of ze nu thuis wonen of in een zorginstelling, lopen een groot risico om sociaal geïsoleerd en eenzaam te raken. Omdat familie niet elke dag op bezoek komt, is het niet gemakkelijk om contact te onderhouden met buren of een gesprek op de gang te voeren. De lat wordt vaak erg hoog gelegd.

Dit mediaproject verlaagt deze drempel door enerzijds met de ouderen te werken, hen mee naar buiten te nemen, hen een stem te geven voor hun verhalen, en nieuwe ervaringen op te doen. Anderzijds behandelen de programma’s onderwerpen die deze bevolkingsgroep aantrekken, informeren en vermaken. De kracht van dit project is het geven van informatie uit de directe omgeving dicht bij huis voor de ouderen herkenbaar te maken. Zowel het heden als de geschiedenis komen aan bod.