de grootste televisiedrama’s aller tijden

HomeTelevisiedrama

de grootste televisiedrama’s aller tijden

Tegenwoordig wordt het woord "prestigetelevisie" veel gebruikt. Sinds het ontstaan van de term in de jaren 2000, waarschijnlijk met de komst van shows

Tegenwoordig wordt het woord “prestigetelevisie” veel gebruikt. Sinds het ontstaan van de term in de jaren 2000, waarschijnlijk met de komst van shows als “The West Wing” en “The Sopranos” in de late jaren 1990 en vroege jaren 2000, en tot op heden, wordt de uitdrukking gebruikt om elke “goede dramashow” te beschrijven, maar het kan ook worden toegepast op andere hoogwaardige genre shows, zoals de komedieserie “Veep”. Toch hebben serieuze, dramatische shows zoals “The New Pope“, “Mad Men” en “Six Feet Under” de neiging om meer onmiddellijk als “prestige” te worden bestempeld, en met zo veel alternatieven beschikbaar op een verscheidenheid aan netwerken en streaming sites, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen.

Echter, sinds de jaren 1940, zijn er meerdere gouden tijden van televisie geweest, en toeschouwers zijn gewoon getuige van weer een andere versie van een van die periodes. Dus, hoeveel echt “prestige” shows kunnen er zijn die jaren, zo niet decennia omspannen? Dat zijn er nogal wat, zo blijkt, en om ze allemaal uit te pluizen en in hun geheel te bekijken zou een mensenleven lang duren. Maar nu blijkt dat netwerken en streamingaanbieders dramaseries uploaden in een onhoudbaar tempo, is het terugbrengen van slechts 100 vroegere en huidige alternatieven niet alleen een uitdagende maar ook een bevrijdende klus voor mensen die op zoek zijn naar gestroomlijnde opties.

Stacker gebruikte gegevens van IMDb om te komen tot de top 100 dramaseries aller tijden vanaf 26 mei 2020. De serie moet geclassificeerd zijn als “drama” in IMDb’s database en meer dan 10.000 gebruikersstemmen hebben om in aanmerking te komen. Alleen Engelstalige of in het Engels nagesynchroniseerde televisieseries werden onderzocht. Documentaireseries werden niet in aanmerking genomen, miniseries en beperkte series wel. De beoordelingen van de gebruikers werden gebruikt om de series te rangschikken, en stemmen werden gebruikt om gelijke standen te doorbreken. Hier zijn de 100 beste tv-drama’s aller tijden, in volgorde.

Marty Byrde verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks nadat hij een witwasoperatie heeft verknald om een nog grotere zwendel op te zetten om zijn schuld bij een Mexicaanse drugsbaron af te betalen. Zijn leven en dat van zijn gezin is echter altijd in gevaar door deze verplichting. Met 14 Emmy-nominaties en twee Golden Globe-nominaties voor hoofdrolspeler Jason Bateman, werd het programma door IndieWire’s Ben Travers omschreven als met een “spelden-en-naalden intensiteit” en “onverwachte uitbetalingen”.