De beste tv-programma’s om te bingewatchen

HomeUpdates

De beste tv-programma’s om te bingewatchen

In het afgelopen decennium hebben onze mediaconsumptiegewoonten een fundamentele paradigmaverschuiving ondergaan. Streamingnetwerken, TiVo, VOD en de

De gratis tv-service van Samsung is nu online beschikbaar.
Live TV Online
De beste originele Netflix-series en -shows om nu te bekijken

In het afgelopen decennium hebben onze mediaconsumptiegewoonten een fundamentele paradigmaverschuiving ondergaan. Streamingnetwerken, TiVo, VOD en de opkomst van streamingdiensten zijn belangrijke vooruitgangen in de evolutie van geserialiseerde vertelformaten. Dit viel samen met de opkomst van mobiele apparaten zoals smartphones (en tablets) en de mogelijkheid die de meeste mensen krijgen als ze het grootste deel van hun wakkere uren achter een scherm doorbrengen. Dit leidde tot een toename van binge-watching, die volgde.

Zeggen dat mensen al tientallen jaren geen televisie kijken, zou een misvatting zijn. Met nerds en opnameapparatuur kunnen mensen in grote hoeveelheden genieten van hun favoriete tv-afleveringen zolang er nerds en opnameapparatuur zijn. Aan de andere kant is bingewatchen meer geworden dan alleen iets dat individuen doen; het is een drijvende kracht geworden in de ontwikkeling van entertainment. Vooral binge-waardige shows op Netflix staan ​​​​erom bekend het onderscheid tussen film- en televisieverhaalformaten te vervagen, omdat ze kijkers dwingen het hele verhaal in een of twee zittingen te consumeren.

Als je al jaren aan het bingewatchen bent of pas net begonnen bent, zijn er een aantal shows waar je niet op kunt wachten om door te gaan. Als je door streaming bladert en vraagt: “Welk programma moet ik kijken?” het personeel van Collider heeft een handige lijst opgesteld met onze beste shows om hieronder te binge-watchen op Netflix, Hulu, HBO Max, Disney+ en Prime Video.

Easttown-merrie (2021)

Easttown, Pennsylvania, heeft een hoagie en wat water nodig. Als Mare Sheehan speelt Oscar-winnende actrice Kate Winslet een no-nonsense detective-sergeant die alles heeft gezien in de veelgeprezen misdaaddramaserie Mare of Easttown. Maar ondanks de bewondering van iedereen wordt ze achtervolgd door een zaak van vermiste personen die ze niet kon oplossen en ze streeft ernaar te voorkomen dat haar privéleven uiteenvalt. De strenge (maar charmante) onderzoeker neemt de moordzaak van de jonge moeder Erin McMenamin (Cailee Spaeny) op zich en werkt met tegenzin samen met de enthousiaste rechercheur Colin Zabel (Evan Peters) om meer van de gruwelijke realiteiten te vinden die in het kleine stadje begraven liggen. De serie biedt ook geweldige uitvoeringen van Jean Smart, Julianne Nicholson en Angourie Rice. — Emily Bernard

De Paraplu Academie

Drieënveertig dames bevallen op 1 oktober 1989 tegelijkertijd, hoewel geen enkele vóór die datum tekenen van zwangerschap vertoonde. Zeven kinderen werden geadopteerd door de excentrieke miljardair Sir Reginald Hargreeves (Colm Feore) en onder zijn leiding geleerd om superhelden te worden. Na de plotselinge dood van Hargreaves worden de broers en zussen herenigd als volwassenen in het heden. Ze moeten de pijn die Hargreeves veroorzaakte met zijn rigide “opvoedstijl” uitpakken en de catastrofe in acht dagen stoppen terwijl ze een uiterst geheim tijdreisbureau ontwijken dat zijn tijdlijn wil beschermen. Je weet wel, volkomen regelmatige familieproblemen. Het verhaal van de Umbrella Academy behoudt zijn onderscheidend vermogen in een wereld die verzadigd is met helden op het scherm. In de serie ga je aflevering na aflevering terug om te zien in welke ravage de disfunctionele Hargreeves-crew zich de volgende keer bevindt. Brynna Arens, een student aan de Universiteit van Michigan.

Hier beginnen de grenzen tussen televisie en film te versmelten. Een show als House of Cards is opgebouwd en gepresenteerd als een typische tv-serie, gewoon bedoeld om te bingewatchen. Maar de hit Stranger Things is aanzienlijk meer filmisch van aard, niet alleen door het verminderde aantal afleveringen, maar ook door de structuur van elk. Ze spelen als delen van een geheel in plaats van onafhankelijke aanvallen, en binge Stranger Things is meer analoog aan het lezen van een geweldige roman in één dag dan het kijken naar een heleboel tv tegelijk. Om deze reden is de show een van de meest bevredigende binge-watches op onze lijst, dankzij de makers, de broers Matt en Ross Duffer. Zelfs als de laatste aflevering de deur open laat voor meer vragen, heeft elk van de eerste twee seizoenen een bepaald begin en einde.