Het Samen in Beeld TV team

Dora de Vries – algemeen medewerker

Als vrijwilliger ben ik op dit moment vooral verantwoordelijk voor de regie, maar hoop binnenkort mijn taken als cameravrouw en editor weer op te kunnen pakken. Ik kan ontzettend genieten van de verhalen van ouderen en hun genietende gezichten na een leuk uitje dat en de leuke sfeer bij SiB zorgen ervoor dat ik dit nog steeds met veel plezier doe.

Egbert Dokter – Cameraman

Ik film al meer dan 50 jaar. Toen wij benaderd werden door Ina om mee te doen aan Samen in Beeld was het antwoord snel ja. Als filmen je hobby is, zeg maar je passie, dan is de keuze snel gemaakt. Het filmen is nog steeds leuk en als je dan ook nog anderen er een plezier mee doet dan is het alleen maar mooi en dankbaar werk.

Ina Spijk – projectleider

Bedenker en oprichter van het project Samen in Beeld TV is in juni 2012 met dit project binnen de zorginstelling van ‘ t Gerack in Eemsmond gestart. Haar doel is om de eenzaamheid onder ouderen, middels dit mediaproject, te verminderen.

Michel van Dijk – documentairemaker

Sinds 2017 ben ik werkzaam als documentairemaker. Als achtergrond vind ik geschiedenis interessant. Bij dit project draait het om ouderen. En ouderen kunnen veel vertellen over de geschiedenis. Dat maakt het zo interessant .

Alida Slagter – Notulist

Sinds februari 2016 ben ik als vrijwilliger betrokken bij SiBTV. Nagenoeg wekelijks maak ik de notulen van de redactievergadering. Ik ga regelmatig op pad om de doelstelling van SiBTV te promoten en om vrijwilligers te werven. Heb inmiddels ook al even mogen proeven aan het presenteren van een programma. Samen is mijn motivatie om mij in te zetten voor SiBTV.

Carla Deiling – ondertiteling

Mijn naam is Carla Deiling. Ik werk nu bijna vier jaar bij Samen in Beeld TV als ondertitelaar. Het is erg leuk om op deze manier mee te werken aan dit ontzettend leuke project. Verder help ik daar waar nodig is, bijvoorbeeld bij de catering tijdens lange filmdagen of het begeleiden van ouderen tijdens opnames.

Tineke Klooster

Ik ben bijna vanaf de oprichting bij Samen in Beeld TV betrokken en heb diverse werkzaamheden verricht.
Van research tot ondertitelen. Sinds enige maanden ben ik flexibel inzetbaar. Daar waar nodig is probeer ik, op afroep, mijn steentje bij te dragen. Zo blijf ik betrokken bij dit ontzettend leuke project.

Elise Venhuis – Cameravrouw/editing

Sinds augustus 2017 ben ik betrokken bij het project nadat ik afgestudeerd ben als audiovisueel vormgever. Tijdens mijn studie heb ik ook mijn stage uitgevoerd bij Samen in Beeld TV. In mijn werkzaamheden richt ik mij hoofdzakelijk op het filmen en editen van de programma’s. Het project heeft een mooie doelstelling en het werk is erg dankbaar.

Geert Boekhoudt – Cameraman

In 1976 kocht ik mijn eerste super8 film-camera en werd lid van de Groninger Amateur Cineasten. Fotograferen maar vooral filmen heeft mij altijd geboeid. Nadat mijn film-maat met de film hobby gestopt was ben ik verder gegaan en van super8 naar video overgestapt. Toch miste ik wel het groepsgebeuren. Bij mijn ouders die in de Hunsingoheerd wonen zag ik een keer uitzending van Samen in Beeld Tv. Uitzendingen maken, met en voor de doelgroep, sprak mij erg aan en ben nu met veel plezier als cameraman actief bij SIBTV.

Kees Tromp – Cameraman

Tijdens een bijeenkomst van onze videogroep kwam Ina vertellen over haar project Samen in Beeld TV. Met een viertal andere leden zijn we een samenwerking aan met Ina aangegaan.
Het project van Ina sprak mij aan en bood de mogelijkheid meer met filmen te gaan doen en met onderwerpen anders dan in de familiesfeer wat ik tot nu toe had gedaan. Nu vele jaren verder filmen we met eigen apparatuur allerlei zaken maar veelal houden we ons bezig met het registreren van concerten en buitenactiviteiten etc. Ik zou zeggen: op naar de volgende vijf jaar!

Tea Viet – Presentatrice

Ik presenteer het programma ‘Er op uit’ en neem deel aan het project ‘Het Proathoeske’. Maar ook andere zaken zoals chaufferen, catering of decor maken.
Tijdens ritten, interviews of in Het Proathoeske komen de meest bijzondere verhalen los bij de mensen.
Ik vind het eigenlijk wel kicken, je krijgt er weer energie van, het is mooi en dankbaar werk.

Carin van de Wal- projectleiding zakelijk

Bij Samen in Beeld TV zorg ik voor de zakelijke projecthuishouding. Ik overzie de studioactiviteiten, de opname planning en zorg ervoor dat iedereen die bij het project actief is zijn of haar taak met plezier kan uitvoeren.

Dick Stoppels – online medewerker

Een jaar na de start van SiBTV ben ik gevraagd door Ina om te presenteren. Dat wilde ik wel doen, alleen als ik ook over de inhoud en vooral de vormgeving iets mocht zeggen. Ik heb al vele taken en functies vervuld, momenteel houd ik me bezig met de website, social media én de vormgeving. SiBTV is een prachtig project waaruit blijkt dat de kracht van de vrijwilligers tot mooie dingen kan leiden.

Govert Tromp – bestuurslid

In eerste instantie in verband met ziekte van een bestuurslid gevraagd om hem te vervangen. Dit met plezier gedaan, mede omdat de doelstelling van dit unieke project mij zeer aanspreekt.  Het maken van televisie door en voor ouderen waardoor de betrokkenheid met de samenleving blijft behouden. Uiteindelijk na het herstel van het bestuurslid gevraagd om in het bestuur toe te treden hetgeen ik heb geaccepteerd. Vooral de vernieuwing  en professionalisering van het project trekt mij erg aan.

Astrid Lamein-Koehoorn – penningmeester

In het dagelijks leven echtgenoot, moeder van twee jonge kinderen en werkzaam als docent aan de Hanzehogeschool Groningen.
Drie jaar geleden benaderd door Ina en heb ik me verbonden aan SiB TV als bestuurslid. Mede omdat ik gelijk enthousiast was door het prachtige initiatief. Nog altijd vind ik het prachtig te zien welke ontwikkelingen en groei er zit in de stichting samen met de vele vrijwilligers.
En hoe onze bijzonder mooie doelgroep wordt voorzien van prachtige programma’s.