Op 20 september 2018 beleefden wij in het Hoogeland Museum te Warffum, onder grote belangstelling, de première van onze nieuwe documentaire ‘Een Spoor van Verhalen’. Deze documentaire belicht de spoorlijn tussen Sauwerd en Roodeschool en werd voorafgaand aan de opening van de gelijknamige tentoonstelling vertoond. 

In deze ruim half uur durende documentaire van Michel van Dijk en Ina Spijk rijden we mee over de 125 jarige spoorlijn die vanaf het begin bekend staat als de meest noordelijke spoorlijn van Nederland en eindigde in Roodeschool. In ieder dorp langs de lijn stopt de trein en openen we de deuren voor nieuwe verhalen. Het doortrekken van deze spoorlijn naar het nieuwe station Eemshaven en het boek dat door Jan Boer en Louis Stiller geschreven werd vormde de aanleiding voor het maken deze documentaire.

Hieronder ziet u een impressie van die avond met Jan de Boer, die de documentaire inleidt.