Op de eerste redactievergadering van dit seizoen viel ik meteen met mijn neus in het gebak. Lekker! Er waren namelijk twee jarigen geweest dus dat was een feestelijk begin van het seizoen. Na een hoop vakantiebelevenissen te hebben uitgewisseld startten we de vergadering. Ik merkte meteen dat het voor mij wel zomerstop was geweest, maar dat Samen in Beeld tijdens de zomer bepaald niet stilgezeten heeft. Er is ontzettend veel gebeurd en op poten gezet tijdens deze zomer. Leuk, maar waar was SiBTV dan zo druk mee?

SameninBeeld@Noorderzon

Een absoluut hoogtepunt deze zomer was Noorderzon. Dat hoorde ik meteen in alle verhalen en ik zag het ook in de VLOG van Ina. Met een groot team gaf Samen in Beeld acte de présence met het volledig vernieuwde ‘Proathoeske’ op dit zomerse festival in Groningen. We gingen in de vergadering meteen de vlog kijken en dat vond ik echt superleuk om te zien.  Uit de beelden kun je duidelijk opmaken dat Samen in Beeld prominent aanwezig was op het festival. Onze act was een spelshow in jaren 70-stijl. Enthousiaste voorbijgangers konden meedoen aan verschillende spel-onderdelen als het meezing-spel, het spel met de lopende band en ‘zeg geen ja of nee’ . Ons eigen Proathoeske was het show-decor. Ik vond dat erg creatief bedacht, en wat ik hier nog het leukste aan vond was dat de mensen zelf mee konden doen. Daarmee maakte Samen in Beeld echt verschil in het aanbod voor het publiek op Noorderzon. Niet alleen maar kijken maar ook zelf meedoen, en dan ook nog op televisie komen! Dat is toch wel even een verrassing als je als nietsvermoedende bezoeker het terrein op wandelt. Net zoals ‘Op Beun’ op Noorderzon. Ik vind Op Beun een fantastische manier om met mensen in contact te komen. En dat is dus ook precies wat SiBTV op Noorderzon heeft gedaan. Jos Hoekstra ging op pad met een onbekend voorwerp uit vroeger tijden en vroeg aan de mensen wat zij dachten dat het was. Hier kwamen hele originele reacties op. Ik vond het mooi om te zien hoe enthousiast mensen op de vraag van Jos reageerden, en kreeg zelf eigenlijk ook meteen zin om voor de camera te springen en te raden waar het voorwerp voor gebruikt werd of wat het was. Daarnaast was er ook weer de cursus ‘vloggen voor ouderen’. Leuk om de ouderen te zien stralen terwijl zij met een vlogcamera over het festivalterrein paraderen. Het blijkt maar weer dat je nooit te oud bent om iets nieuws te leren. Ik denk dat Samen in Beeld met verve haar plekje op Noorderzon heeft veroverd en echt een onderscheidende toevoeging is op dit zomerse festival.

In het spotlicht

En dan staat er ook de komende tijd nog van alles te gebeuren. Zo is er het nieuwe programma: ‘In het Spotlicht’!
Ouderen gaan zelf acteren in een filmserie. Er is een hele groep enthousiaste ouderen die zelfs voor onze studiodeur in de rij stonden om zich aan te melden. De opnamen en voorbereidingen zijn op dit moment in volle gang. De techniek is al op locatie doorgelopen om de scènes zo mooi mogelijk uit te laten komen. Licht, geluid, cameraposities: alles wordt tot in de puntjes voorbereid en uitgedacht. Ook zijn de meespelende ouderen samengekomen om kennis met elkaar te maken, en zich samen met de regie zo goed mogelijk op hun rol voor te bereiden, zodat zij straks helemaal zullen shinen op het witte doek. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Waar de verhalen over gaan is nog even een verrassing, wel kunnen we zeggen dat de onderwerpen uit de leefwereld van ouderen komen. Wanneer de serie wordt uitgezonden wordt later bekend gemaakt.

Samen in Beeld is weer volop begonnen en we gaan weer met enthousiasme aan de slag.

 

Ik hou je op de hoogte!