Maandag 14 mei was ik weer bij de wekelijkse redactievergadering. Maar deze keer was de vergadering anders dan anders! Allereerst viel het me bij binnenkomst op dat de opstelling was veranderd en dat er meer mensen aanwezig waren dan normaal gesproken het geval is. Onder andere was Hugo Hoes, redacteur van de VPRO-gids, aanwezig om verslag te doen van SiBTV.

Hugo vertelde dat hij op zoek was naar onderwerpen die gedurende de zomermaanden in de gids extra uitgelicht kunnen worden. Hij had Samen in Beeld gevonden via onze nieuwe website waarop hij de Koningsdagspecial bijzonder inspirerend vond. Uiteraard was hij van harte welkom om een dag met ons mee te lopen, de redactievergadering bij te wonen en ook mee te gaan op opname! Tussendoor had ik even tijd om met hem te praten. Hij zei dat hij de vergadering er professioneel aan toe vond gaan, en wat hem ook opviel waren de korte lijntjes tussen het team en de omgeving. Fijn om dat uit de mond van iemand met ervaring in de wereld van de televisie te horen!

Maar dit was niet het enige bezoek, want halverwege de vergadering kwam er opeens een cameraploeg van RTV GO binnenwandelen. Op de voet gevolgd door Elgar Snelders en Sofieke Opdam van het Fonds voor Cultuurparticipatie, samen met een aantal bestuursleden van RTV Groningen 1. We waren allemaal stomverbaasd. Wat was er aan de hand? Elgar nam het woord en vertelde dat Samen in Beeld TV genomineerd was voor de ‘Gouden Caleidoscoop’. Dat is een prijs die wordt uitgereikt aan een project die zich inzet voor cultuurparticipatie en op die manier mensen samenbrengt. En…we hebben gewonnen!!

Samen in Beeld TV is uitgekozen omdat ze de wijze waarop Samen in Beeld TV ouderen samenbrengt met de buitenwereld en elkaar, dusdanig mooi en bijzonder vinden dat dit zeker een prijs waard is. Elgar zei daarbij in zijn speech dat ze in de uitzendingen van Samen in Beeld TV hadden gezien hoe de ouderen enorm opleven van de programma’s en hun eigen activiteiten daarin. Voor ons natuurlijk erg leuk om te horen dat dit enthousiasme van de tv afspat!

Ina nam de prijs (een cheque t.w.v. 1000 euro), heel erg blij en dankbaar in ontvangst, en nam nog het woord voor een bedankspeech. Hierbij vertelde Ina hoe Samen in Beeld TV tot stand gekomen is, en zij betuigde haar dank voor alle medewerkers en betrokkenen van Samen in Beeld TV.

Natuurlijk werd er taart geregeld en vierden we samen dit bijzondere moment. Het was tof om te zien hoe enthousiast iedereen was, want ja zo’n prijs is toch een groot compliment voor ons allemaal! Daarna is er van ons team nog groepsfoto gemaakt. Ik vond het leuk om te zien dat dit echt een positieve boost was voor iedereen en ik denk dat we door deze prijs ons weer (meer) bewust geworden zijn van het daadwerkelijke verschil dat we maken. En het is natuurlijk heel fijn als dat beloond wordt. Namens ons allemaal: bedankt!!

Op 3 juli volgt er nog een dag in Utrecht waar we ook de 11 winnaars van de overige provincies zullen ontmoeten. Wij kijken hier nu al naar uit!

Voor meer informatie over het Fonds voor Cultuurparticipatie kunt u kijken op www.cultuurparticipatie.nl